High Fidelity Signal Management

Cégünkről

Cégünk, a Lightware Kft. 1998-ban indult, négy műszaki egyetemista fiú alapította, hogy megalapozzák a jövőjüket egy saját vállalkozással. Összesen két alkalmazottal működött a cég, és akkoriban még projektorokat illetve plazmatévéket javítottak, szereltek, később rendszereket is telepítettek. Szépen lassan nőni kezdett a cégünk, minden évben egy vagy két új kolléga csapódott a társasághoz, túlnyomó többségük szerencsére még mindig velünk dolgozik. A srácok folyamatosan építgették a cégünket, rendezvényeken vetítettek, falat fúrtak hétköznaponként, projektorokat szereltek fel és javítottak. Mindeközben az ügyvezetőnk, Gergő, félig-meddig hobbiból esténként a szabadidejében VGA szétosztókat, kisebb mátrixokat fejlesztett, melyek még analóg berendezések voltak.

Az igazi nagy fordulat 2006-ban következett be, amikor is megjelentünk a brüsszeli ISE kiállításon, a professzionális audiovizuális iparág legrangosabb európai eseményén egy olyan termékkel, mely a világon még egyáltalán nem létezett. Ez egy DVI mátrix, egy 8 bemenetű és 8 kimenetű, teljesen digitális, HD felbontást támogató videó-multiplexer volt. Ez hozta meg cégünknek a nemzetközi ismertséget. Az első évben eladtunk belőle 3 db-ot, majd a 3. évben körülbelül 300 db-ot. Sikerült olyan partneri kapcsolatokat kialakítanunk, amik máig sikeresen működnek.
Ma már több száz termékes portfólióval rendelkezünk és a fő profilunk az elektronikai kutatás-fejlesztés, valamint saját fejlesztésű termékeink gyártása lett. Jelenleg már kicsivel több, mint 170 fő dolgozik nálunk és több saját Lightware kereskedelmi irodával, illetve disztribúciós partnerrel rendelkezünk a világ számos országában.

Kik dolgoznak nálunk?

A kollégák többsége szoftver- vagy hardverfejlesztő, jelentős részük már egyetem alatt is itt dolgozott, emellett sok képzett műszerésztechnikus, laborasszisztens, vagy például teszt-, dokumentációs és support mérnök erősíti a csapatunkat. A cég központi koordinációs területein is sok, főleg gazdasági képzettséggel rendelkező tehetséges kollégánk dolgozik a pénzügyi, sales, marketing, ERP, HR, beszerzési, projektkoordinációs stb. területeken. Mi együtt, közösen találjuk ki és építjük a cég jövőjét.

Hol találhatóak meg a termékeink?

 • Egyik legerősebb piacunk az élő események audiovizuális technikája, berendezéseinket a legnagyobb világsztárok koncertjein is rendszeresen használják,
 • majdnem minden német autógyár 3D szimulációs termében,
 • olajfúró tornyok vezérlőiben,
 • közismert épületek irányító központjaiban,
 • repülőgépeken, hatalmas jachtokon, de még tengeralattjárón is.

Milyen értékeket vallunk magunkénak?

A növekedés mellett igyekszünk megtartani az alapértékeinket, azt a családias, empatikus légkört, ami mindig is jellemezte a cégünket. Nagyon fontos számunkra, hogy olyan emberi kapcsolatok, olyan inspiráló feladatok és fejlődési lehetőségek legyenek, amelyek miatt ide szívesen jönnek az emberek nap mint nap dolgozni és emellett anyagi biztonságot is tudjunk nyújtani.

Timeline

 •  
  Lightware megalapítása1998
  Ekkoriban még csak két alkalmazottal működött a cégünk.
 •  
  132 millió forgalom 2005
  A cég profilja ebben az időben még projektorok és plazmatévék javítása valamint rendszerek telepítése volt.
 •  
  ISE kiállítás 2006
  Ezen a nemzetközi kiállításon mutattuk be a világon addig egyedülálló berendezésünket, a DVI mátrixunkat, mely meghozta számunkra a világpiaci ismertséget.
 •  
  1 milliárd forgalom 2011
  Ebben az évben már 8378 db saját fejlesztésű és gyártású terméket értékesítettünk. Folyamatosan bővültünk, ekkor már 70 fő dolgozott nálunk és két kereskedelmi irodát nyitottunk, egyet Angliában és egyet az USA-ban.
 •  
  160x160 25GBps HDMI1.4 Mátrix 2012
  Sikerült piacra lépnünk megint egy világon teljesen egyedülálló, új fejlesztésű termékkel és bevételünk elérte az évi 2 milliárd forintot.
 •  
  További irodák nyitása 2013
  Ázsiában, Ausztráliában és Olaszországban is saját irodát nyitottunk, így ekkor már összesen 5 kereskedelmi irodánk volt.
 •  
  3 milliárd forint forgalom 2014
  18.495 db terméket értékesítettünk, melyek a bevételeinket is jelentősen növelték.
 •  
  8 kereskedelmi iroda 2015
  Ebben az évben újabb 3 irodát nyitottunk: Hollandiában, Közel-Keleten és Indiában. Jelenleg kicsivel több mint 150 főt foglalkoztatunk.